Política 05/08/2015

Lleugera millora d'ERC i de l'antiga federació de CiU l'últim trimestre, segons el CIS

CDC i Unió juntes obtindrien el 3,3% dels vots en unes eleccions espanyoles, davant el 2,1 dels republicans

Ara
1 min
El candidat d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, en el moment de votar a les municipals del 24-M / ACN

BarcelonaL'ara ja dissolta federació de CDC i Unió, CiU, obtindria el 3,3% dels vots de l'Estat a les eleccions generals i ERC obtindria el 2,1%, segons el Centre d'Investigacions Sociològiques. Això significa que tant CiU com ERC recuperarien una dècima respecte del CIS del mes de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En comparació amb les eleccions del 2011, els republicans doblarien els resultats i CiU perdria un punt percentual de suport electoral. L'enquesta, feta entre l'u i el 9 de juliol, segueix preguntant per CiU malgrat que la ruptura de la federació a finals de juny pel plebiscit del 27-S.

Menys distància en intenció directa de vot

Pel que fa a la intenció directa de vot -sense cuina posterior-, la distància entre CiU i ERC és menor. Així CiU es quedaria amb un suport de l'1,9% mentre que ERC obtindria un 1,6%. L'escenari polític a les eleccions generals de finals d'any és encara una incògnita, després de l'acord d'ERC i CDC per a la llista unitària Junts pel Sí de cara al 27-S. Convergència aposta per reproduir aquesta fórmula a les eleccions generals, si bé ERC ha ajornat aquesta decisió fins després del 27-S.

L'enquesta també indica que Alfred Bosch és el líder català al Congrés amb més bona nota, per davant de Josep Antoni Duran i LLeida, per bé que tots dos suspenen. Bosch obté una puntuació del 3,66 i Duran del 2,85. Cal tenir en compte, però, que l'índex de popularitat de Duran és més elevat que el de Bosch -ara portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona-, a qui diu no conèixer el 80,1% dels enquestats. En el cas de Duran, només el 38,1% diu que no sap qui és.

stats