Política 30/09/2014

El Congrés es personarà en el recurs contra el 9-N però no farà al·legacions

El president de la cambra, Jesús Posada, assegura que és un procediment habitual

Efe
1 min

MadridEl Congrés es presonarà, com sol ser habitual,en els recursos que ha presentat el govern espanyol davant el Tribunal Constitucional (TC) en contra de la llei catalana de consultes i el decret de convocatòria del 9 de novembre, tot i que no farà legacions perquè hi ha"opinions diferents "entre els grups polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha avançat el president del Congrés, Jesús Posada, després de la reunió de la Junta de Portaveus de la cambra baixa, en què la líder d'UPyD, Rosa Díez, ha demanat a Posada que el Congrés es personi en aquesta causa.

Posada ha recordat que el Congrés ho fa "sempre" en aquest tipus de recursos però que només presenta al·legacions quan el recurs es refereix a la tramitació parlamentària d'una llei que ha passat per Congrés, per demostrar que s'ha actuat "correctament".

El president del Congrés ha aclarit que la cambra no entra les qüestions de fons perquè "és plural i té opinions diferents". No obstant això, la qüestió tornarà a analitzar-se en una nova Junta de Portaveus, i la decisió final s'adoptarà en una pròxima reunió de la Mesa, l'òrgan competent per a aquests assumptes i en el qual estan representats PP, PSOE i CiU.

En aquesta línia, el portaveu del PP, Alfonso Alonso, ha recordat que el Congrés es persona "sempre" en tots els recursos d'inconstitucionalitat i només presenta al·legacions quan el recurs "posa en qüestió" la tramitació d'una llei.

stats