POLÍTICA
Política 12/02/2013

La diputada de la CUP, Georgina Rieradevall, delega el vot després de ser mare

És la primera diputada en aquesta legislatura que delega el vot per maternitat i es converteix en la sisena diputada que ho fa des que el Parlament va regular l'ús d'aquest dret

Ara
1 min
Georgina Rieradevall, diputada de la CUP / XAVIER BERTRAL

BarcelonaLa Mesa del Parlament ha donat llum verda aquest dimarts a la sol·licitud de la diputada de la CUP, Georgina Rieradevall, de delegar el vot al portaveu de la seva formació, David Fernández, després d'haver estat mare d'un nen. És la primera diputada que farà ús d'aquest dret a la desena legislatura, i es converteix en la sisena des que el 2006 el Parlament va regular-lo en una iniciativa pionera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La delegació del vot només és possible en cas de baixa per maternitat. Ho va recollir el nou reglament parlamentari, que data del 2006, sota presidència d'Ernest Benach. La delegació del vot només és possible en les sessions plenàries i no en comissió, en què un altre diputat del grup pot substituir la diputada que ha estat mare.

Dolors Camats, la primera

La primera que va fer ús del dret de delegació del vot per maternitat va ser la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, i la va seguir la socialista Rocío Martínez Sampere, totes dues a la vuitena legislatura. La legislatura passada s'hi van acollir les republicanes Laura Vilagrà i Anna Simó, i la convergent Maria Senserrich. A la sol·licitud de Rieradevall s'hi podrien sumar aviat les d'Eva García i Alicia Alegret, totes dues del PP i en avançat estat de gestació.

stats