Política 23/12/2014

Arrufat a Artur Mas: "Convoqui eleccions abans que enfonsi el procés, el país i la seva gent"

El diputat Quim Arrufat assegura que és "urgent i imprescindible" que es facin uns nous comicis plebiscitaris i constituents

Núria Orriols
2 min

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha llançat un missatge clar aquest dimarts al president de la Generalitat, Artur Mas: "Convoqui eleccions abans que enfonsi el procés, el país i la seva gent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el de la CUP ha assegurat que és "urgent i imprescindible" que es convoquin uns nous comicis per aconseguir un "nou mandat" per arribar a la independència. També ha apostat per iniciar un procés constituent.

Segons Arrufat, el "temps mort" entre el 9-N i uns nous comicis no pot ser "etern", i un cop "tothom s'ha manifestat sobre les llistes", cal trobar la fórmula que "maximitzi els vots independentistes" en unes eleccions. D'acord amb la CUP, les candidatures separades permetrien obtenir un "missatge clar" a nivell internacional i una majoria independentista.

En aquest sentit, la formació aspira a construir un "espai més ampli" en el si de l'esquerra anticapitalista i independentista que representi la "ruptura amb el règim de la Transició".

Autoinculpacions

Pel que fa a la campanya d'autoinculpació engegada per l'ANC arran de l'admissió a tràmit de la querella contra Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, Quim Arrufat ha tornat a carregar contra l'Estat perquè "judicialitza" una qüestió política. "No té cap mena de sentit la persecució política" de les institucions espanyoles, ha assegurat Arrufat, i ha recordat que la CUP ja es va autoinculpar, juntament amb el Parlament, després del 9-N. "Estem a l'espera de si el fiscal decideix incloure'ns a la causa".

La irrupció de Podem

Després de l'aterratge de Pablo Iglesias a Barcelona, Arrufat ha pronosticat una llarga vida a Podem, també a Catalunya. "Tindrà mes recorregut del que li donen les enquestes", ha dit el de la CUP. En aquest sentit, ha assegurat que no els preocupa la seva irrupció, "no ens pot inquietar ningú que ve a defensar els de baix", ha dit, però sí que ha advertit als de Podem que esperen "no ser usats electoralment". Ho ha afirmat en referència a la polèmica generada per Pablo Iglesias en el seu pas per Barcelona el cap de setmana passat, on va tirar un dard enverinat a David Fernàndez: "Jo mai m'abraçaria ni a Rajoy ni a Mas", va dir Iglesias.

Arrufat, Fernàndez i Vallet no repetiran

Malgrat que en els propers comicis l'aposta de la CUP és presentar-se en el si d'una candidatura més àmplia, Arrufat ha descartat que els actuals representants del partit al Parlament –també David Fernàndez i Isabel Vallet– es tornin a presentar per ser parlamentaris. "Ja hi ha gent preparada per fer-ho, nosaltres ens quedarem allà on se'ns necessiti". D'acord amb la declaració de principis de la CUP, els càrrecs electes de la formació tenen el compromís de no presentar-se més d'una legislatura. Ara bé, ha admès que "no tots els actors polítics amb qui parlen pensen el mateix".

stats