ENTREVISTA D'ANTONI BASSAS
Política 27/02/2015

Carina Mejías: "Res ens fa més orgullosos que ser catalans i construir un projecte polític per a Espanya"

L'alcaldable de Ciutadans a Barcelona reivindica en una entrevista amb Antoni Bassas que la seva formació és de centre i no "el Podem de dretes"

Ara
2 min

BarcelonaPer molt que el PP intenti desgastar Ciutadans recordant a la resta d'Espanya que són un partit català, la formació que lidera Albert Rivera té clar que no pensa entrar en aquest joc. "Res ens fa més orgullosos que ser catalans i construir des d'aquí un projecte polític per a Espanya. I ho farem en català i en castellà", ha assegurat l'alcaldable de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, en una entrevista amb Antoni Bassas al plató televisiu de l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mejías ha atribuït aquests atacs del PP –que ha titllat de "ridículs"– a la "desesperació" que, al seu parer, pateix el partit que lidera Mariano Rajoy perquè es veu "amenaçat per un força política que creix i que concita molts consensos" i que, a més, fa bandera de la lluita contra la corrupció que és "estructural" en el cas dels populars. Això passa, ha dit la també portaveu de Ciutadans al Parlament, perquè la seva és una formació que representa la "centralitat política" sense formar part de la "vella política" que representen la resta de partits situats en l'eix dreta-esquerra. Ara bé, ha volgut deixar clar que Ciutadans no és "el Podem de dretes". Entre altres coses, ha subratllat, perquè Ciutadans vol "millorar les coses" fent propostes "innovadores, raonables i complibles" mentre d'altres, com Podem, en fan d'"impossibles" i inviables".

La dirigent de Ciutadans ha carregat contra el projecte independentista per ser "insolidari, populista i estar basat en la desinformació i la propaganda" i ha lamentat, alhora, que se la qualifiqui d'"unionista". Amb tot, ha reconegut que si hagués nascut a Castella difícilment s'hagués dedicat a la política i que, en realitat, és "la tensió entre Catalunya i Espanya" la que fa que s'impliqui.

La prioritat a Barcelona: les desigualtats

En quant a la ciutat de Barcelona, Mejías ha considerat que la prioritat és "la lluita contra la desigualtat". S'ha mostrat partidària d'ampliar els horaris comercials i de no limitar el turisme però sí "ordenar-lo". Sobre la prohibició de les curses de toros ha reconegut que ella no n'és partidària perquè "per sobre està la llibertat" a assistir a un espectacle d'aquest tipus per part de la gent a la qual els agrada. "Qui ens diu que l'endemà no ens prohibiran les pel·lícules de terror perquè creen traumes", ha etzibat.

stats