Política 26/09/2017

Podem Catalunya acusa els socialistes de ser "còmplices de la repressió" a Catalunya

Fachin denuncia que "el PSOE cada cop s'assembla més a un PP" pròxim a la Turquia d'Erdogan

Xavi Tedó
2 min
Podem Catalunya acusa els socialistes de ser "còmplices de la repressió" a Catalunya

BarcelonaEl coordinador general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha replicat amb contundència el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que avui ha instat l'esquerra alternativa a repensar el seu posicionament respecte al referèndum perquè "no serveixi de coartada per fer fer una DUI el 4 d'octubre al Parlament". El màxim dirigent de la formació lila ha denunciat que els socialistes "haurien de començar a entendre que la situació és gravíssima i que s'estan convertint en còmplices de la repressió". Fachin ha reclamat als socialistes que deixin de banda l'"equidistància" perquè el govern espanyol està "coartant la llibertat d'expressió i de reunió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una situació tan greu que ens sorprèn la seva posició", ha dit Fachin, que ha insistit de nou que si els socialistes no canvien la seva actitud "són còmplices de la repressió". Responia així també al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que s'ha pronunciat en el mateix sentit que Sánchez aquest matí i ha alertat l'alcaldessa Ada Colau que participar a l'1-O la farà "responsable si serveix per declarar una DUI". La duresa dialèctica del líder de Podem ha anat en augment fins al punt de sentenciar que "el PSOE cada cop s'assembla més al PP, que sembla més la Turquia d'Erdogan que una democràcia europea". "No entenc que un partit en què els seus militants van patir la repressió en el passat per defensar les seves idees no es desmarqui de les mesures que porta a terme el PP".

Sobre la DUI, Fachin ha advertit que no és la solució que Podem defensa per les conseqüències que a parer seu podria tenir: "La DUI ens portaria a una situació traumàtica, seria un fracàs total de la capacitat de donar una sortida política a Catalunya, ens conduiria a un escenari desconegut de molta tensió". El líder de Podem ha remarcat de nou, com ja ha fet en altres ocasions, que la participació és la que farà vinculant el referèndum de l'1-O. En aquest sentit ha assegurat que si la participació es dispara serà "vinculant políticament, però jurídicament no".

stats