POLÍTICA
Política 07/05/2013

CiU i ERC insisteixen a no dissociar el dret a decidir i la recuperació econòmica

Convergents i republicans demanen al PSC que formi part del Pacte Nacional, però critiquen les condicions que fixa per a la seva participació

M. Toro / A. Mateo
2 min

Barcelona"No es pot dissociar el fet que Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur del fet d'aixecar econòmicament el país". Aquesta ha estat l'afirmació que ha fet aquest dimarts el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, davant les crítiques que alguns partits fan a l'executiu per treballar pel dret a decidir enlloc de fer-ho per la recuperació econòmica. "Si no tenim tots els instruments no podem treballar per a la recuperació econòmica", ha dit en roda de premsa al Parlament. En termes semblants s'ha expressat el portaveu adjunt al Parlament d'ERC: "Mentre no exercim el dret a decidir, haurem de lluitar contra la crisi amb les mans lligades; quan l'exercim, ho podrem fer amb les mans lliures".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mà estesa al PSC

En la valoració de la cimera pel dret a decidir que es va celebrar dilluns al Palau de la Generalitat i en referència al PSC, Turull ha deixat ben clar que el "Pacte Nacional pel Dret a decidir no és una plataforma independentista però que no ha d'excloure els independentistes", ni tampoc els socialistes. "Nosaltres no demanem adhesió, sinó cohesió de totes les parts", ha assegurat.

Per part seva, ERC espera que "el PSC participi del Pacte Nacional", però assegura que els socialistes estan "en un embolic" perquè, tal com ha dit el portaveu adjunt dels republicans al Paralment, Oriol Amorós, "la proposta que fan del dret a decidir no és factible". "Proposar un dret a decidir en el qual has de demanar permís resulta molt poc creïble", ha considerat Amorós, que ha instat el PSC a definir què compta més, "si la defensa dels interessos dels ciutadans de Catalunya o la seva relació amb el PSOE".

Davant la condició del PSC de suprimir el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) per participar en el Pacte Nacional pel Dret a decidir, el portaveu d'ERC ha contestat: "El que vol fer el CATN és que tant el 'sí' com el 'no' a la consulta siguin factibles".

stats