Política 27/09/2013

CiU i ERC rebutgen que els funcionaris cobrin la paga extra del 2013 i el 2014

Han fet prosperar, en canvi, una proposta perquè cobrin la de l'any vinent si el govern espanyol compensa l'impost a la banca o que almenys se'ls incrementi el sou conforme a l'IPC

S. G.
2 min
Alícia Sánche-Camacho, Artur Mas i Oriol Junqueras al Parlament, durant el debat de política general / PERE VIRGILI

BarcelonaCiU i ERC han barrat el pas a la proposta que defensaven PSC, PP, ICV-EUiA i Ciutadans per reclamar "el cobrament íntegre de la paga extraordinària de desembre del 2013 i el 2014" per a tots els empleats públics de Catalunya i no supeditar-la "a cap ingrés concret" de la Generalitat. Durant la recta final del debat de política general, sí que han aprovat, en canvi, que es garanteixi la paga extraordinària del 2014 als funcionaris un cop s'hagi rebut la compensació de l'Estat per l'impost a la banca o que, com a mínim, se'ls incrementi el sou d'acord amb la inflació si el govern espanyol no abona el tribut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha estat rebutjada la resolució de PSC i Ciutadans que exigia que s'augmenti la despesa per càpita en salut i que la dotació pressupostària per a Salut sigui "almenys igual" que la dels pressupostos del 2012. Per contra, convergents i republicans han fet prosperar la seva pròpia iniciativa per blindar el caràcter públic de l'Institut Català de Salut i de l'Hospital Clínic.

Tot i que ha estat descartada la proposta del PSC i ICV-EUiA per regular una renda mínima garantida per a tots els ciutadans, CiU i ERC n'han aprovat una per garantir una renda mínima a tots els ciutadans que participin en un programa d'inserció social i laboral per a les persones en risc o exclusió social.

P { margin-bottom: 0.21cm; } Majoria absoluta per garantir les beques menjador

On sí que no hi ha hagut fissures ha estat a l'hora de defensar que es garanteixin els recursos “humans i materials” per eradicar la malnutrició, les situacions de desemparament i de risc que pateix la infància i l'adolescència, així com garantir la suficiència de les beques menjador per a menors en situació de risc, una proposta que ha estat presentada per la CUP. També aquest mateix partit ha aconseguit que s'aprovés amb un ampli suport que no es produeixi cap regressió en la llei d'interrupció voluntària de l'embaràs.

També ha quedat clara l'oposició de la Cambra catalana a la reforma de les pensions gràcies a una proposta del socialistes que alertaven de la “injustificada rebaixa” al poder adquisitiu dels pensionistes. CiU i ERC també han aconseguit 113 vots a favor i 30 abstencions per aprovar, abans de finals d'any, el pacte per la lluita contra la pobresa.

Una altra de les mesures que han obtingut un ampli suport és la condemna a tota declaració o activitat que comporti “cap mena de trivialització, al·lusió comparativa injuriosa, exculpació o negació del nazisme, el franquisme i la resta de règims feixistes i/o totalitaris. Aquest punt ha estat impulsat per CiU i ERC i només el PSC s'ha abstingut.

stats