Política 26/01/2015

Topada CiU-ERC al Parlament per les compareixences del cas Pujol

Després que els republicans votessin per primera vegada a favor de la compareixença de Mas, CiU ha demanat que també s'expliquin exalts càrrecs d'ERC durant el tripartit

Laia Vicens
1 min
Tots els grups de l'oposició han votat a favor de la compareixença de Mas a la comissió d'investigació sobre frau fiscal / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, haurà de comparèixer a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i la corrupció. Així ho han demanat tots els partits, fins i tot ERC. La d'avui era la cinquena vegada que es votava aquesta compareixença, perquè fins ara ERC havia argumentat que el president hauria de comparèixer a la comissió d'afers institucionals, però no a la del frau fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'anunciar el pacte pels pressupostos, però, ERC ha votat a favor d'aquesta compareixença amb la resta de grups, mentre que CiU s'ha abstingut. El diputat d'ERC Oriol Amorós ha insistit que el lloc més indicat perquè Artur Mas comparegui és a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament, un espai on el president només pot comparèixer si ho fa per voluntat pròpia. Mas va dir que compareixeria quan el Parlament l'hi demanés (descartava, per tant, comparèixer a petició seva), un fet que fins ara no ha passat, de manera que ERC ha acabat votant a favor que s'expliqui a la cambra, encara que sigui en la comissió sobre el frau fiscal.

Una petició que ha tingut represàlies per part de CiU. La diputada convergent Meritxell Borràs ha acusat els partits –tot i que mirava a ERC– de "no voler saber la veritat". "Han començat la campanya electoral: volen desgastar el president i desprestigiar-lo", ha dit. "Vostès sabran el que fan", ha advertit.

Just després, CiU ha demanat la compareixença de l'exconseller d'ERC Josep Huguet i l'exalt càrrec del tripartit, també per ERC, Antoni Soy, que s'han aprovat.

stats