CONFLICTE LINGÜÍSTIC
Política 01/02/2012

CiU, ICV i ERC denuncien a la Comissió Europea el presumpte cas d'agressió de la Guàrdia Civil al Prat per parlar en català

Els eurodiputats catalans recorden que segons l'article 2 del Tractat de Lisboa la protecció "del dret de les minories és un dels valors fonamentals de la Unió"

Ara
2 min
Jorge Fernández-Díaz

BarcelonaEls eurodiputats catalans de CiU, ICV i ERC, representats per l'eurodiputada del BNG Ana Miranda, han presentant una pregunta escrita a la Comissió Europea per denunciar l'agressió a l'aeroport del Prat d'un agent de la Guàrdia Civil contra un advocat per parlar en català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la pregunta, que l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ja va avançar que impulsaria, recorden que segons l'article 2 del Tractat de Lisboa la protecció "del dret de les minories és un dels valors fonamentals de la Unió" i que, segons l'article 10 del mateix Tractat, la Unió lluitarà contra qualsevol "discriminació per motius de conviccions personals".

A la interpel·lació també demanen que la Comissió que expressi la seva opinió sobre els "greus" fets ocorreguts, i li pregunten si creu que agressions com aquesta representen un atac a l'esperit dels Tractats i els valors europeus de tolerància i no discriminació.

Fernández Díaz, amb la Guàrdia Civil

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assistit aquest dimecres a l'acte de presa de possessió del nou cap de la Guardia Civil a Catalunya, Angel Gonzalo Martín. En l'acte ha destacat que es tracta d'un home amb més de 30 anys de servei exercits "íntegrament" en territori català que va ser clau per desarticular el 'comando Barcelona'. El seu coneixement de la "idiosincràsia catalana" serà fonamental per dur a terme la cooperació necessària amb els Mossos d'Esquadra i les policies locals. Aquest dimarts al Congrés, el ministre va negar la versió de l'advocat que va denunciar agressions per parlar en català a dos guàrdies civils, divendres passat a l'aeroport del Prat. En la seva compareixença al Congrés, el ministre va assegurar que el jove advocat fiscalista es va negar a passar el control de seguretat i que, a més, no hi va haver maltractament.

stats