POLÍTICA
Política 07/01/2014

CiU trenca amb el PP al Consell Comarcal del Maresme

El canvi de socis s'atribueix al context polític de Catalunya. PSC i ERC negocien amb CiU reeditar el tripartit

Acn
1 min

BarcelonaEl govern del Consell Comarcal del Maresme (CiU i PP) es trenca. Després que en els darrers mesos tots dos partits hagin defensat, per activa i per passiva, que la situació política a Catalunya no afectava les bones relacions entre ells en l'àmbit comarcal, finalment el pacte es desfà precisament pel context polític. CiU ja ha comunicat la decisió al PP, i ara s'ultimen els darrers serrells d'un nou govern que els nacionalistes liderarien de la mà del PSC i ERC, segons han confirmat a l'ACN fonts de la negociació. D'aquesta manera, es reeditaria el tripartit de l'anterior mandat. Tant el PP com CiU valoraran dimecres el trencament, mentre que la signatura del nou pacte es preveu per a divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant tot l'any 2013, des que CiU i PP van trencar el pacte de govern a la Diputació de Barcelona el passat mes de febrer, s'ha especulat sobre la viabilitat del pacte polític entre aquestes mateixes forces al Consell Comarcal del Maresme. Els representants comarcals dels dos partits sempre s'han mantingut ferms en la defensa del pacte, però un any després es trenca com a conseqüència de les tensions que a nivell nacional existeixen entre uns i altres.

Nou acord en marxa

Amb el trencament del pacte, els nacionalistes, amb dotze consellers comarcals, es quedaran en minoria, però només durant algunes hores. En paral·lel, CiU negocia amb PSC (nou consellers) i ERC (quatre consellers) per configurar un nou govern que doni estabilitat al consell comarcal. Els quatre consellers del PP passaran a l'oposició, juntament amb els dos que té ICV-EUiA, un de la CUP i un altre de PxC. Fonts de la negociació expliquen que la signatura del nou acord de govern podria produir-se aquest mateix divendres.

stats