11/03/2015

Cospedal es planteja deixar de ser la número dos del PP

2 min
Cospedal es planteja deixar de ser la número dos del PP

Madrid“Jo no visc en guerra”, diu a Aguirre

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va obrir ahir la porta a deixar el càrrec després de les eleccions del maig si torna a ser escollida presidenta de Castella-la Manxa. La polèmica gestió de l’elecció de les candidates a la Comunitat de Madrid i a l’Ajuntament l’ha tornat a situar a l’ull de totes les crítiques. En un acte organitzat pel diari Abc, Cospedal va intentar rebaixar la tensió dels últims dies al partit a Madrid i va admetre que renunciar a ser la número dos de Mariano Rajoy “és una opció”. Va reconèixer que ha sigut “dur” compatibilitzar els dos càrrecs però que el balanç, a parer seu, és positiu. “Jo no visc en guerra, i encara menys amb els meus”, va dir en un missatge dirigit clarament a Esperanza Aguirre per intentar reconduir la situació. Malgrat les declaracions de bones intencions, és evident que les ferides entre l’expresidenta autonòmica i la direcció del carrer Génova continuen obertes. De fet, Aguirre continua marcant distàncies amb Rajoy i dissabte anirà a una manifestació contra l’avortament.

Per la seva banda, ahir la direcció de Podem va anunciar la seva candidata a les primàries per competir amb la dirigent popular per l’alcaldia. Es tracta de l’exjutge Manuela Carmena, una de les fundadores de Jutges per la Democràcia, exvocal del CGPJ i que havia col·laborat amb el govern socialista de Patxi López.

El cas d’Ignacio González s’embolica

Mentrestant, el PP intenta esquivar les informacions que van apareixent sobre el luxós àtic del president madrileny, Ignacio González, a la costa del Sol. El ministeri de l’Interior s’ha vist obligat a anunciar que obrirà una investigació interna sobre el comissari de policia José Manuel Villarejo i els presumptes negocis milionaris en què, segons el diari El País, està implicat. Ell va ser qui, suposadament, va gravar la conversa que va mantenir l’any 2011 amb González en què l’aleshores número dos d’Aguirre li demanava que l’escàndol del dúplex d’Estepona no sortís a la llum pública. L’oposició exigeix que el ministre Jorge Fernández Díaz comparegui al Congrés per explicar amb detall aquest cas. El portaveu socialista, Antonio Hernando, va titllar de “converses pròpies d’organitzacions mafioses” les gravacions d’aquella trobada d’ara fa quatre anys que s’han conegut aquests dies.

stats