Política 07/03/2014

Mas: "La distància entre Crimea i Catalunya és molt gran, tan gran com la que hi ha entre Espanya i el Regne Unit"

El president de la Generalitat marca distàncies entre el procés català i la crisi entre Rússia i Ucraïna

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha desmarcat aquest divendres en una entrevista a RAC1 de la crisi d'Ucraïna i del procés de Crimea per annexionar-se a Rússia. El Parlament de la península ucraïnesa ha aprovat la unió amb el país veí, que ara s'haurà de ratificar en un referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha volgut evitar qualsevol paral·lelisme amb el procés català. S'ha distanciat de la crisi russa atacant el govern espanyol i la seva falta de diàleg: "La distància entre Crimea i Catalunya és molt gran. Tan gran com la que hi ha entre Espanya i el Regne Unit". "El problema no és Crimea i Catalunya, el problema és Espanya i el Regne Unit; l'actitud de l'estat espanyol, que no deixa ni votar", ha afegit.

P { margin-bottom: 0.21cm; } El president català recorda que a Crimea no hi ha un govern legitimat per les urnes, "a diferència del que ha passat a Catalunya". També remarca que hi ha un règim amb "una certa coacció, amb militars que es passegen pels carrers". "Allà no hi ha un escenari de llibertat", ha conclòs.

stats