Política 07/07/2015

C's demana a la Delegació del govern espanyol que estudiï els juraments "invàlids" de regidors de 25 municipis

Fan referència a la fórmula proposada per l'AMI que es posava a disposició del Govern, el Parlament i el president "per declarar l'estat català lliure i sobirà". Ciutadans demana que si es consideren juraments nuls, es portin als tribunals

Europa Press
1 min

BarcelonaEl diputat de Ciutadans al Parlament Carlos Carrizosa ha presentat aquest dimarts un escrit davant la Delegació del govern espanyol a Catalunya per notificar que a 25 ajuntaments catalans on el seu partit té representació alguns regidors van jurar el càrrec amb un text "que patrocinava l'AMI" i que consideren invàlid. Fan referència a la fórmula que deia que es posarien a disposició del Govern, del Parlament i del seu president "per declarar l'estat català lliure i sobirà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans juntament amb el subsecretari d'Acció Política Local de C's, Miguel Ángel Ibáñez, Carrizosa ha demanat a la delegació que estudiï "cas per cas" i si considera que el jurament pot ser considerat nul, vagi als tribunals, ja que es podria donar el cas que alguna resolució de l'Ajuntament s'hagi aprovat amb els vots a favor d'un regidor que no ha jurat el càrrec "vàlidament".

En aquest cas, Ciutadans aposta perquè aquests regidors tornin a jurar el càrrec, i si perveressin, haurien de perdre el seu càrrec públic i seria escollida la següent persona a les llistes.

En aquest sentit, ha criticat "l'actitud passiva del govern central", i ha concretat que cap partit més ha presentat accions en relació a aquests juraments.

Carrizosa ha detallat que aquests juraments han estat utilitzats, entre altres, per regidors, de Badalona, Sabadell, Terrassa, Gavà, Sant Boi, El Vendrell, Tarragona, Reus, Girona i Lleida.

stats