Política 27/08/2016

C's arrenca el compromís al PP de recuperar 2.800 milions d'euros de l'amnistia fiscal

El partit d'Albert Rivera i els populars ultimen un pacte per encarar la investidura de dimarts que ve

Efe
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, reunits a la Moncloa / EFE

MadridCiutadans ha aconseguit arrencar el compromís al PP, en el marc de les negociacions que es duen a terme per a la investidura, de recuperar els diners que, segons el partit d'Albert Rivera, es "van perdonar" durant l'anomenada 'amnistia fiscal' i que ha xifrat en 2.800 milions d'euros. Fonts de la negociació han explicat a l'agència Efe que s'ha acordat exigir "l'import íntegre de l'amnistia fiscal als defraudadors" per poder-lo destinar a plans d'educació, ocupació, pobresa i altres matèries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta qüestió era una de les principals demandes de Ciutadans en la seva negociació amb el PP, que encara continua, segons les mateixes fonts, perquè encara hi ha esculls que cal superar.

Dimarts, el vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, explicava als periodistes que hi havia "fricció" amb el PP en la lluita contra el frau i en el reclam del seu partit de recuperar els diners "que es va perdonar" en l'amnistia fiscal. "Creiem que és important per la quantia i per l'exemplaritat i per no premiar el defraudador", va dir llavors.

Amb aquest acord es resol un altre dels obstacles de la negociació entre els dos partits, que està en la recta final, tot i que encara no s'ha tancat definitivament perquè queden, segons les mateixes fonts, diverses qüestions per resoldre. De fet, la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha admès aquest dissabte en una entrevista a Catalunya Ràdio que la negociació amb el PP resultava "complicada".

Els equips negociadors de PP i Ciutadans segueixen en contacte telefònic i intercanviant documentació, ja que aquesta nit s'acaba el termini que Ciutadans va fixar per tancar l'acord. Ara bé, encara que es consolidi aquesta aliança, Rajoy ja ha reconegut que no ha aconseguit sumar prou suports per ser investit dimarts que ve, així que repetirà el fracàs que ja es va endur el líder del PSOE, Pedro Sánchez, després del 20 de desembre.

stats