Política 23/10/2014

Si al teu DNI no diu que vius a Catalunya, no podràs votar el 9-N

El document d'identitat serà l'únic certificat vàlid per votar al procés de participació, exceptuant els catalans que viuen a l'estranger i els estrangers residents a Catalunya

Ara
1 min

BarcelonaSi fa cinc anys que vius en algun municipi de Catalunya però al teu DNI encara hi diu que vius en un altre lloc de l'Estat, no podràs votar el 9-N. Tenint en compte que els documents d'identitat es renoven cada cinc o deu anys, depenent de l'edat de cadascú, més d'un resident a Catalunya que vulgui votar el 9 de novembre s'haurà de plantejar renovar el DNI, li toqui o no.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el servei d'informació del 012, un DNI vigent és el document vàlid per votar al procés participatiu, i cal que hi consti que vius en algun municipi català. D'aquesta manera, els qui ja no visquin a Catalunya però encara els consti la residència catalana al document d'identitat sí que podran votar. En aquesta guia pràctica podeu llegir tots els detalls sobre el 9-N: qui hi podrà participar, com es votarà, etc.

Els ciutadans que visquin a l'estranger, si no tenen un DNI amb una adreça de Catalunya hauran de dur el document d'identitat o el passaport i el comprovant d'inscripció al registre de catalans a l'exterior, o bé un certificat del padró d'espanyols residents a l'exterior en què hi consti l'adscripció a Catalunya.

Els estrangers que visquin a Catalunya hauran de dur el passaport i la targeta d'identitat d'estrangers, on consti que viuen a Catalunya. Els estrangers d'altres estats de la Unió Europea hauran de dur el passaport o un document d'identitat i el certificat de registre de ciutadans de la UE, on hi ha de constar l'adreça de residència a Catalunya.

stats