CANVI DE CICLE
Política 13/08/2013

L'ANC respon a Navarro que és el govern espanyol qui allunya inversions de Catalunya

La Sectorial d'Economia de l'Assemblea nega que el procés sobiranista espanti els que pretenen fer negoci al Principat i destaca el dèficit en infraestructures

Acn
1 min

BarcelonaEl responsable de la Sectorial d'Economia de l'Assemblea Nacional Catalana, David Ros, ha assegurat aquest dimarts mitjançant un comunicat que és el govern espanyol qui "ofereix inseguretat jurídica en molts casos" i ha posat d'exemple "l'estafa als petits inversors en renovables" que ha comportat la cancel·lació de les primes a la producció elèctrica. Ros ha respost, d'aquesta manera, al missatge que va llançar el primer secretari del PSC, Pere Navarro, quan en una entrevista a l'ACN va afirmar que hi ha agents que "tenen por" d'invertir a Catalunya per la situació política. L'ANC nega que el procés sobiranista espanti els inversors del Principat i destaca el dèficit en infraestructures.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu comunicat, David Ros recorda la situació en què s'han trobat els que van invertir en la producció elèctrica a partir d'energies renovables després que el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero els encoratgés amb primes i, posteriorment, el PP els hagi cancel·lat aquestes ajudes.

Alhora, des de l'ANC es destaca el que van transmetre responsables de la indústria química de Tarragona durant una jornada econòmica impulsada per l'Assemblea. Quan se'ls va preguntar sobre la seva preocupació davant una Catalunya independent, van assegurar que la seva preocupació provenia de la manca d'una xarxa de comunicacions i de transport adequada a les seves necessitats.

Seguint aquest fil, el responsable de la Sectorial d'Economia de l'Assemblea denuncia el que considera un "paper actiu" del govern espanyol a l'hora de desviar inversions cap a Madrid tant pel que fa a empreses, posant l'exemple de l'opa sobre Endesa de Gas Natural, com pel que respecta a les seus corporatives estatals.

stats