PACTE FISCAL
Política 11/10/2011

De Gispert entendria que s'ajornés la comissió del concert si és en benefici del consens

Recorda al Govern que les resolucions del Parlament s’han de complir, però “són els grups que ho han d’exigir” i no ella

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, s’ha mostrat partidària aquest dimecres d’estudiar la possibilitat de retardar les conclusions de la comissió parlamentària pel concert econòmic si és en benefici del consens: “Si és per aconseguir major unanimitat en una qüestió tan important, es pot entendre”. Els grups de PSC i PP han reclamat ajornar la comissió fins després del 20-N. Si bé el president de la Generalitat, Artur Mas, i CDC pensen mantenir el calendari previst (conclusions pel 31 d’octubre), el candidat de CiU a Madrid i líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, advoca, com De Gispert, per prendre en consideració un ajornament per evitar haver de lligar-se a ERC pel pacte fiscal abans del 20-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el Govern incomplís, com ho havia fet també l’anterior executiu, la resolució parlamentària i la llei de finances públiques que l’obligava a presentar com a molt tard ahir els pressupostos, De Gispert ha recordat que “les resolucions s’han de complir”. Ara bé, ha considerat que són els grups parlamentaris els que han d’exigir-ho i no ella.

stats