Política 30/05/2016

Demòcrates recomana el vot per CDC i ERC el 26-J perquè "cap vot independentista se'n pot anar a l'abstenció"

Castellà ha anunciat que la formació democristiana ha rebutjat una contraoferta "CiU 2.0" proposada per CDC per concórrer junts a les eleccions

Acn
1 min
Demòcrates recomana el vot per CDC i ERC el 26-J perquè "cap vot independentista se'n pot anar a l'abstenció"

BarcelonaEl portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha anunciat aquest dilluns la recomanació de vot de la seva formació per a les eleccions del 26-J: "A aquells partits que portin al programa la independència i que formen part per JxSí. Per tant: CDC i ERC, ERC i CDC". Al seu parer, "cap vot independentista se'n pot anar a l'abstenció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa a la seu del partit, Castellà ha insistit que la "llista unitària de l'independentisme" era l'única fórmula que donava "sentit" a presentar-se als comicis espanyols. L'escissió d'Unió va defensar fa setmanes crear una candidatura conjunta independentista que inclogués la CUP de cara al 26-J, però la proposta no va fructificar. Després, van proposar una llista independentista sense partits i impulsada per la societat civil per "bloquejar" l'Estat, però la idea tampoc va arribar a bon port.

Així, Castellà ha ratificat que Demòcrates no es presentarà a les eleccions del 26-J tot i la contraoferta de CDC per fer-ho plegats. La proposta incloïa els noms de 'Convergència' i 'Demòcrates' amb les mateixes posicions a la llista que el 20-D, fet que, segons Castellà, no responia a la "transversalitat" i suposava replicar una "CiU 2.0". El també diputat de Junts pel Sí ja va criticar al seu dia que Convergència vulgui recuperar les sigles per presentar-se el 26-J i, en canvi, les vulgui enterrar per fundar un nou partit.

stats