Política 31/10/2014

Denuncien davant la Fiscalia cent usuaris de Twitter per amenaçar catalans

L'associació d'advocats 'Drets' ha presentat els missatges de la xarxa social, en què s'insta a la destrucció de la societat catalana i s'arriben a detallar els procediments

Efe
2 min
REPIULANT ELS TUITS OFENSIUS Alguns usuaris de Twitter repiulen les mostres més agressives de tuits catalanòfobs, per crear consciència dins la xarxa d'aquest afer. És el cas d'@apuntem. A la imatge, l'usuari @Fran4Nj suggereix que el que cal a Catalunya és una bomba que rebenti els independentistes.

BarcelonaL'associació d'advocats "Drets" ha presentat avui davant la Fiscalia Especial per Delictes d'Odi i Discriminació una denúncia contra un centenar d'usuaris de Twitter per publicar missatges amenaçadors contra la societat catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'escrit es detallen més d'un centenar de missatges en els quals els promotors de la denúncia consideren que els seus autors han incorregut en els delictes d'apologia del genocidi, incitació a l'odi i la discriminació, incitació a la violència, enaltiment del terrorisme, injúries i amenaces amb publicitat. En concret, en els missatges denunciats s'insta a la destrucció sistemàtica dels catalans i es detallen procediments per fer-ho, com càmeres de gas o afusellaments.

La plataforma d'advocats també ha demanat a la Fiscalia que traslladi un ofici a la unitat de Delictes en Tecnologies de la Informació dels Mossos d'Esquadra perquè descobreixin la identitat d'alguns dels usuaris denunciats, ja que s'amaguen en l'anonimat de les xarxes socials.

L'associació d'advocats Drets va iniciar dimarts passat una campanya per rebre casos denunciables de missatges en les xarxes amenaçadors per als catalans i des d'aleshores ha rebut més de 150 sol·licituds de denúncies.

El president d'aquesta entitat, Sergi Blázquez, i la seva col·laboradora Maria Vila Redon, que han presentat avui la denúncia, han anunciat que preparen un segon escrit per lliurar-lo davant la Fiscalia en els pròxims dies amb els missatges de Twitter que han rebut en les últimes hores.

La denúncia presentada avui se suma a la que va formalitzar el 15 d'octubre una plataforma ciutadana davant el mateix fiscal de delictes d'odi i discriminació per demanar-li que actués contra els insults, calúmnies i amenaces que es difonen, especialment en les xarxes socials, equiparant l'actuació dels sobiranistes catalans amb la dels nazis. Aquesta denúncia va ser formulada per una plataforma impulsada per la Fundació Catalunya, l'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans i la Comissió de la Dignitat, en considerar que la propagació d'aquest tipus de comentaris injuriosos suposa una banalització del nazisme i una incitació a l'odi.

stats