Política 17/04/2016

La Diada descentralitzada que impulsarà l'ANC per l'11-S: "Cinc mobilitzacions i un sol poble"

L'Assemblea anuncia concentracions "en xarxa" i accions a l'exterior a través d'una delegació catalana per explicar el procés constituent al món

N. Orriols
2 min
La Meridiana, plena a vessar / FRANCESC MELCION

Barcelona"Aquest Onze de Setembre començarà el procés constituent de la República Catalana". Aquest és l'objectiu i la reivindicació d'enguany de l'ANC a la Diada de la tardor, una mobilització que ha estat anunciada aquest diumenge a l'assemblea general de l'entitat celebrada a Manresa. Tal com havia explicat l'ARA, serà una Diada descentralitzada amb cinc punts de concentracions al territori (indrets que a dia d'avui encara s'han de concretar). "Ha de ser l'11-S més nombrós que hem fet mai. Volem que hi sigui tothom", ha clamat el responsable de mobilització de l'ANC, Josep Sabaté, que ha augurat un 11-S en "xarxa" i "molt més proper al territori".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Som un país connectat i en moviment. Totes les comarques i regions estaran en moviment, cinc mobilitzacions i un sol poble", ha reivindicat Sabaté davant l'expectació dels assistents per saber els detalls de la Diada. Ha assegurat que aquestes mobilitzacions posaran de relleu la "sobirania" que Catalunya "està construint", deixant clar –ha dit– que no es demanarà permís a l'Estat per lluitar contra la pobresa energètica o estendre la mà als refugiats.

Activitat a l'exterior

Enguany, les assemblees exteriors de l'ANC tindran un paper clau en els actes de la Diada. Al llarg de l'estiu i en els dies previs a l'Onze de Setembre, delegacions internacionals formades per càrrecs electes i personalitats de la cultura, la música o el cinema, faran un 'tour' internacional per explicar el procés constituent català al món. L'objectiu passa per celebrar una "Setmana catalana al món" perquè "tothom sàpiga i sigui conscient que ja hem decidit i que fem néixer la república catalana", ha proclamat Marta Encuentra, membre de la comissió de mobilització.

La llavor de l'assemblea de càrrecs electes

Una de les propostes inicials d'una part de la comissió de mobilització (n'hi havia dues que s'han acabat fusionant) era reunir l'assemblea de càrrecs electes a Barcelona. Doncs bé, després de les discrepàncies a dins de la direcció per la conveniència o no de reunir-la, aquest diumenge des de l'ANC han anunciat un acte de suport a tots els càrrecs investigats per haver subscrit la declaració rupturista del 9-N, la qual cosa ha de ser la "llavor de l'assemblea de càrrecs electes", ha dit Encuentra, membre de la comissió de mobilització.

stats