Política 13/01/2013

Duran anuncia que s'oposa a una consulta en què només es pugui votar independència 'sí' o 'no'

El líder d'UDC ha fet aquestes declaracions al seu blog. A la pregunta d'un lector, deixa clar que s'oposa a plantejar un referèndum amb una única opció i defensa la fórmula del confederalisme

Ara
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida, líder d'Unió, a la seva arribada a Xile

BarcelonaEl líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit en l'apartat de comentaris amb els lectors del seu blog personal que "defensaria i votaria 'no'" en una consulta en què només es pugui votar independència "'sí' o 'no'". Un lector li pregunta quina és la posició d'UDC davant l'eventual convocatòria de la consulta: pregunta número 3 de Juan García G. El líder d'UDC respon que "Unió hauria de decidir" la seva posició davant una consulta, però deixa ben clara la seva opinió personal: no a aquest tipus de referèndum únicament sobre la independència. Duran i Lleida entén que, en la recent declaració de sobirania per a Catalunya acordada entre CiU i ERC, "la Confederació sí que té cabuda en l'acord".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a tota la polèmica sobre el cas Pallerols, Duran ha revelat que aquesta setmana va anul·lar un dinar conjunt amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, perquè aquest últim va demanar la seva dimissió després de la resolució judicial pel "cas Pallerols". "Jo no m'assec amb algú que demana la meva dimissió", assegura en una resposta al seu blog a una persona que li pregunta la seva opinió sobre el fet que el seu "soci" en el govern català, Oriol Junqueras, li demani responsabilitats pel "cas Pallerols". Duran respon: "ERC no és el meu soci".

En aquest punt, Duran puntualitza que amb Esquerra només "tenim un pacte d'estabilitat parlamentària, però accepto i entenc que vostè el consideri soci", per afegir que "respecto que demanin la meva dimissió, però no ho comparteixo".

Josep Antoni Duran i Lleida diu que hi ha "un ànim destructiu general que és nociu", perquè "tots els dirigents dels altres partits" han demanat la seva dimissió després de l'acord judicial del cas Pallerols.

stats