CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 30/11/2010

Carles Bonet (ERC): "El lideratge de Puigcercós ha fracassat i espero que la dimissió no sigui de falset"

El líder independentista creu que el seu partit necessita "noves polítiques, nou programa i nou lideratge"

Joan Rusiñol
1 min

MadridCarles Bonet, portaveu d'ERC al Senat, no s'ha mossegat la llengua i ha tingut paraules molt dures pel candidat del seu partit, Joan Puigcercós. "M'hagués agradat que hagués posat ahir el seu càrrec a disposició de la militància i hagués anunciat que Esquerra faria un congrés". Per Bonet, el president republicà portava molts anys preparant la seva etapa al capdavant del partit i al final "ha fracassat". "És evident que no ha funcionat", sentencia i qualifica els resultats de "desastrosos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tot plegat afirma: "un bon líder ha de posar a disposició de tota la militància el seu càrrec". Espera que l'anunci de Puigcercós per posar-se en mans del consell nacional d'ERC "no sigui de falset perquè després m'aclami la militància". Per ell, després del 28-N el seu partit necessita "noves polítiques, nou programa i nou lideratge".

Bonet, molt dur amb la direcció i proper a l'expresident del partit Josep Lluís Carod-Rovira, defensa la feina del tripartit i aposta perquè la nova línia prioritzi la política progressista, la que -segons diu- "no assegura que el PSOE i el PP són el mateix". Conclou que, per ell, l'etapa de lideratge de Carod no s'havia esgotat perquè fins ara havia funcionat a diferència, explica, de l'estratègia de Puigcercós i Ridao.

stats