POLÍTICA
Política 22/11/2013

ERC es consolida com a primera força per davant de CiU i C's salta al tercer lloc, segons el CEO

Al Parlament obtindria entre 37 i 39 diputats davant els 34-36 de CiU. Per primer cop des de la República, els republicans també se situen com a primera força també al Congrés. El sondeig també mostra un creixement sostingut de C's, que se situaria en tercera posició

M.colomer
1 min
Albert Riveta i Oriol Junqueras, en el debat electoral del 25-N del 2012 / AFP

BarcelonaERC consolida el 'sorpasso' a CiU en la tercera onada del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió. Els republicans serien primera força en unes eleccions al Parlament de Catalunya per davant de CiU, amb un 21,1% d'intenció directa de vot i entre 37 i 39 diputats, per davant de CiU, que obtindria un 17,2% en intenció directa de vot i entre 34 i 36 diputats. La tercera força al Parlament està molt diputada, però C's despunta i per primer cop obtindria aquesta posició. El PSC, amb 14-16 diputats, passaria a ser quarta força, amb un múltiple empat tècnic amb C's, que n'obtindria entre 15 i 17; el PP, que n'obtindria entre 13 i 14, i ICV, 12-14. La CUP doblaria representació i passaria a tenir entre 6 i 7 diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Prenent la franja alta de les estimacions en escons, el bloc dels partits que va votar la declaració de sobirania, CiU, ERC, ICV-EUiA i afegint-hi la CUP, es reforça i passaria a obtenir més de dos terços del Parlament, amb 96 diputats. Per la franja baixa, aquest bloc també creix i es quedaria, amb 89 diputats, a un sol escó dels dos terços. Una altra dada significativa: el 20% de l'electorat de CiU diu que ara votaria ERC, un element que podrà condicionar la negociació de la pregunta.

Sorpasso al Congrés en intenció directa

La novetat d'aquest CEO, però, és que els republicans per primer cop des de la República se situarien també al capdavant en unes eleccions al Congrés en intenció directa de vot, un 17,6%, malgrat que un cop aplicada la cuina CiU continuaria obtenint més diputats, entre 13 i 14, davant els 11 o 12 d'ERC i els 8 o 9 del PSC.

stats