Política 28/06/2014

ERC i ICV defensen la construcció d'una alternativa d'esquerres amb Avancem

"Volem governar, ser majoria, transformar", assegura Joan Ignasi Elena, que també ha deixat clar que posen rumb a una "nova marca" i no a una "marca blanca"

Sara González
2 min

Sant Feliu de CodinesERC i ICV han defensat la construcció d'una alternativa d'esquerres aquest dissabte a l'assemblea que Avancem ha celebrat a Sant Feliu de Codines. Els dos partits han donat suport al camí que Joan Ignasi Elena i l'associació Avancem emprenen al marge del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat que el "repte" d'ara és construir "una nova família política" i que just ara s'obre una "oportunitat d'or". En aquest camí, Herrera ha defensat que caldrà "entendre's" amb ERC i també "amb els millors valors del socialisme" que a hores d'ara, ha dit, "estan més fora que dins".

El secretari adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha recordat "l'experiència positiva" amb NeCat que els ha permès guanyar les europees i, a partir d'aquest fet, ha apostat per la construcció d'una "alternativa de govern des de les esquerres". "ERC és important, però ho hem de fer amb molta gent", ha assegurat.

Per la seva banda, el coordinador polític de NeCat, Pere Almeda, ha assegurat que davant d'un PSC que ha renunciat a "liderar el catalanisme polític des de l'esquerra" l'espai socialista "s'ha de retrobar i reformular" un projecte polític conjunt. "Per això ens donem la mà per començar a treballar", ha assegurat Almeda, que ha afegit que el full de ruta conjunt el definiran en els propers dies.

Joan Ignasi Elena, per la seva banda, ha defensat que el socialisme català ha d'estar a la centralitat del catalanisme com ho ha fet sempre i que això implica defensar de forma "inequívoca i no retòrica" el dret a decidir. "Volem governar, ser majoria, transformar", ha assegurat. A la vegada, però, ha defensat un discurs "clar i nítidament d'esquerres" i un combat "contundent" contra la corrupció. Elena decidirà en els propers dies si deixa o no l'escó de diputat. La majoria de l'assemblea li ha demanat que es quedi al Parlament com a diputat no adscrit.

stats