POLÍTICA
Política 03/12/2013

ERC assegura que la proposta de l'Estat per simplificar l'administració “dóna més motius per a la independència”

PSC, ICV-EUiA i Ciutadans carreguen contra la voluntat de recentralització del govern espanyol

ò. Gelis
1 min
Oriol Amorós

BarcelonaEl portaveu adjunt del grup parlamentari d'ERC Oriol Amorós ha afirmat aquest dimarts que l'informe del govern espanyol amb propostes per reduir l'organigrama administratiu a Catalunya "és un motiu més per creure en la independència". Amorós ha titllat de "descaradament recentralitzadora" la proposta del govern espanyol i ha lamentat que la seva filosofia sigui "treballar per l'administració més gran" i fer "desaparèixer" les altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amorós ha recordat que ERC ha fet diverses propostes per eliminar ministeris i acabar així amb la duplicitat de competències, però que mai han estat escoltades. Pel portaveu d'ERC, aquest informe "dinamita" la tercera via, ja que, al seu parer, l'únic que s'obté és "recentralització, prejudici i ignorància per la situació de Catalunya". També ha considerat una resposta "feble" la que ha donat el PSC en qualificar de "lamentable els que s'empassen la simplificació per explicar el desmantellament de les administracions".

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, considera "desafortunada" la política recentralitzadora del govern espanyol, però ha admès que hi ha marge per estalviar despesa si es busca l'acord amb les diverses administracions. També la portaveu d'ICV, Dolors Camats, ha carregat contra "les polítiques de recentralització de l'estat", i ha lamentat que l'informe pretengui eliminar organismes "encarregats de controlar la transparència".

En canvi, pel portaveu parlamentari de Ciutadans, Jordi Cañas, l'informe és "útil i interessant", però ha demanat "lleialtat institucional per part de Madrid" perquè no es vulnerin les competències de l'Estatut. El PP, en canvi, ha demanat al Govern a través del seu portaveu parlamentari, Enric Millo, que aprofiti l'oportunitat per "racionalitzar" el sector públic.

stats