POLÍTICA
Política 18/03/2013

Simó (ERC): "No ens consta cap viratge del Govern. Si hi fos, ERC i el país no els seguiria"

La portaveu republicana, Anna Simó, assegura que a ERC "no li consta" que CiU es plantegi frenar el procés sobiranista, i alerta que "el diàleg no pot ser l'excusa per a la inacció"

M. Colomer
1 min
Simó va cridar a la unitat catalana per un límit de dèficit més elevat.

Barcelona"No ens consta un viratge del Govern per no complir l'agenda social i nacional. Si algú està disposat a fer un viratge, ja avisarà. ERC i el país no els seguiria". D'aquesta manera, la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha restat credibilitat a les informacions que apunten que CiU estaria disposada a frenar el procés sobiranista a canvi d'un pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de la permanent nacional d'ERC, Simó ha alertat que obrir vies de diàleg amb el govern espanyol no pot ser sinònim de frenar el procés sobiranista: "El diàleg no pot ser l'excusa per a la inacció". Després que el president de la Generalitat, Artur Mas, instés els seus consellers en una reunió extraordinària dissabte a obrir totes les vies de diàleg possible, Simó ha insistit que, de fet, l'acord CiU-ERC ja preveu donar màxima prioritat al diàleg, no només amb l'estat espanyol, sinó bàsicament i sobretot amb els agents socials i econòmics del país.

El diàleg real, amb la societat catalana

"El diàleg amb l'Estat té un recorregut curtíssim que no serveix per res més que per aturar el procés. El diàleg que sí que té molt de recorregut és amb els agents socials i la ciutadania, i encara no s'ha exhaurit. Tots els consellers estan obligats a esgotar aquest diàleg", ha asseverat Simó. Això sí, interpreta que el diàleg que ha ordenat ara Mas és el que preveu l'acord de governabilitat per al primer semestre del 2013 per tractar sobre la consulta i el límit de dèficit de la Generalitat.

stats