Política 11/06/2013

ERC, disposada a entrar al Govern quan es concreti data i pregunta de la consulta

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, reclama de nou la formalització de la petició del referèndum al govern espanyol perquè es vegi obligat a formalitzar una resposta

Marc Colomer
1 min
La portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira, el 11/06/2013 a la sala de premsa de la cambra / ACN

Barcelona"Si hem de fer un pas més, el farem quan es concreti l'horitzó de la consulta i els escenaris previstos". ERC està disposada a entrar al Govern quan s'esgotin els quatre passos inicials en el camí de l'autodeterminació que figuren en el pacte de legislatura signat amb CiU. Això és, la llei catalana de consultes, el Consell de Transició Nacional, el Pacte Nacional pel Dret a Decidir i la formalització de la petició del referèndum al govern espanyol. Així ho ha explicitat la secretària general d'ERC, Marta Rovira, en declaracions al Parlament per valorar la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rovira ha volgut explicitar així el compromís dels republicans amb la governabilitat del país, i ha renovat la "confiança amb allò que hi ha pactat". "Ja estem compromesos amb aquest Govern", ha reiterat Rovira, que rebutjava així integrar-se de forma immediata en l'executiu que dirigeix Artur Mas. La dirigent republicana també ha advocat de nou per formalitzar la petició d'un referèndum al govern espanyol per tal de forçar que hagi de formalitzar també una resposta, sigui quina sigui, per no demorar innecessàriament el procés.

Pressió pels impostos

Això sí, Rovira ha demanat a l'executiu que, tot i sabent que qui està "asfixiant" el Govern és l'Estat, "aprofiti el poc marge i instruments que té" per incrementar ingressos i suavitzar les retallades. S'ha referit explícitament als impostos nous pactats amb CiU –impost a la banca, als pisos buits, a les nuclears o a les grans superfícies–, però que la federació vol esperar a implantar quan es faci el nou pressupost.

stats