Política 25/02/2013

Fernández Díaz nega joc brut contra el procés sobiranista: "Tots juguem net"

El ministre de l'Interior s'ha reunit amb el conseller Espadaler en plena polèmica per el cas d'espionatge polític

Joan Faus
1 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el conseller del ram, Ramon Espadaler, reunits a Madrid / EFE

MadridEl ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha evitat aquest dilluns "valorar en públic" ni "polemitzar" amb les paraules d'aquest cap de setmana del president de la Generalitat, Artur Mas, que va denunciar, arran dels casos d'espionatge, un "joc de brut" de l'Estat contra el procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, Fernández Díaz ha deixat clar –en una roda de premsa conjunta amb el seu homòleg català, Ramon Espadaler– el seu rebuig a aquestes declaracions. "El que fa referència al ministeri de l'Interior actua dins del marc de la llei. Si alguna institució ho fa al marge estem en un estat de dret i aquella persona se les ha de veure amb el fet d'haver actuat de manera il·legal. Tots juguem net, sobretot els que garantim la seguretat als ciutadans i els exercicis fonamentals", ha assegurat el ministre.

D'altra banda, ha dit que encara no ha finalitzat la investigació sobre l'informe policial dels suposats comptes a Suïssa de Mas que va publicar el diari 'El Mundo' abans de les eleccions catalanes, però que en les properes setmanes ja hi haurà conclusions definitives.

Pel fa que a la investigació dels casos d'espionatge, el ministre ha tornat a dir que és "l'autoritat judicial" la que decideix quin cos policial s'encarrega de l'afer i ha promès la màxima cooperació.

Espadaler, per part seva, ha criticat, amb Fernández Díaz ja fora de la sala, que el ministeri trigui molt més a esbrinar aquest informe "apòcrif" que a investigar els presumptes casos d'espionatge polític. En aquest sentit, ha denunciat un "interès explícit en apartar" els Mossos d'Esquadra de la investigació de l'afer de Método 3.

stats