Política 25/01/2017

Espanya registra el seu pitjor lloc en el rànquing de percepció de la corrupció

Dinamarca i Nova Zelanda, els països més ben valorats, amb una puntuació de 90 sobre 100

Ara
2 min
Palau, Gürtel i Bárcenas,  sense data

BarcelonaEspanya empitjora en el rànquing de percepció de la corrupció que ha fet l'ONG Transparència Internacional (TI). Concretament baixa 5 posicions respecte de l'any passat i es situa en el lloc 41 de 179 països amb una puntuació de 58 sobre 100.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La posició en què es troba actualment l'Estat és la pitjor de la història. Segons afirma l'organització, és "bastant greu" que Espanya baixi, en un any, 5 posicions. Encara que des de l'organització volen remarcar que cal tenir en compte que la inclusió de nous països a la llista pot haver fet variar la classificació respecte d'anys anteriors.

Manuel Villoria, membre del comitè directiu de TI-Espanya, afirma que tot i que Espanya es manté en percentatge "mai havia tingut una posició tan dolenta comparativament amb el món" i critica que Espanya està "cada vegada pitjor" mentre que altres països avancen posicions.

Països com Portugal o Polònia, que estaven darrere d'Espanya, milloren fins a 12 posicions mentre que Espanya "està entrant molt recentment en un grup de països que s'estan apropant perillosament a la corrupció sistemàtica", afegeix l'organització. Tanmateix adverteix que el percentatge no disminueix perquè existeixen "múltiples escàndols de corrupció política a nivells superiors de partits polítics i del govern espanyol".

Transparència Internacional diu que és "preocupant" el nivell de corrupció que hi ha a Espanya si es compara amb el d'altres països, i assegura que cal "millorar". Des de l'organització també adverteixen que cal que els partits polítics "considerin la corrupció com un assumpte d'Estat" i que hi treballin deixant de banda ideologies.

Els països més ben valorats en el rànquing d'aquest 2016 són Dinamarca i Nova Zelanda, que obtenen una puntuació de 90 sobre 100. Darrere d'ells hi ha Finlàndia (89) i Suècia (88). Somàlia, des de fa 10 anys, és el país que obté els pitjors resultats, amb una puntuació de 10 sobre 100.

stats