Política 05/02/2014

'Et deixe': al·legoria del dret a decidir en un curt a la xarxa

La filmació, en castellà i valencià, és a YouTube i l'ha dirigit el realitzador Ángel Puado

Ara
1 min

– "Hem de parlar. Me'n vaig. Vull que ens separem. Em separo de tu. Em separo de tu!".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

– "Ja t'he sentit. Mira, veus aquests papers? Estic intentant quadrar els comptes per arribar a final de mes. Estem amb l'aigua al coll. Ho entens? Tenim coses més importants en què pensar, no em vinguis amb tonteries d'aquestes".

Així arrenca el curt 'Et deixe', realitzat per Ángel Puado, un director nascut a Madrid, llicenciat en econòmiques, establert a Alacant i que treballa de bibliotecari però que no deixa de banda la seva activitat cinematogràfica, amb la qual participa en festivals.

El curt, que volta per YouTube des de finals de novembre, explica l'intent d'una dona de separar-se amistosament i la resistència del seu marit. Al principi i al final del vídeo se senten 'Els segadors'. I en l'escena també apareix la qüestió de la llengua: l'idioma de la dona és el valencià, que aquests dies és al centre de la polèmica a causa de les crítiques del PP i el govern d'Alberto Fabra al diccionari de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

L'al·legoria de la tensió entre Catalunya (o els Països Catalans) i Espanya ha provocat molts comentaris a la xarxa, alguns dels quals donen les gràcies a l'autor del curt.

stats