Procés sobiranista
Política 02/12/2013

Puig diu que "sense CDC no hi haurà independència a Catalunya"

Insisteix que el procés sobiranista no espanta els inversors estrangers

Europa Press
2 min

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat aquest dilluns que "sense CDC no hi haurà independència a Catalunya", en al·lusió al baròmetre de tardor del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat i que va pronosticar una victòria per a ERC al Parlament, que superava CiU en dos punts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el fòrum Barcelona Tribuna, organitzat per 'La Vanguardia', l'Associació Espanyola de Directius (AED) i la Societat Econòmica Barcelonina d'Amics del País, Puig ha sostingut que "hi ha una gran part del país que veu CiU com el millor instrument d'interpretació de les seves emocions". Així, ha dit que una eventual ruptura entre CDC i UDC "seria un perjudici per al país", i ha afirmat que no preveu la possibilitat que Catalunya no tingui un Estat propi.

Ha assegurat que cal una reforma del model d'Estat després de 35 anys de diàleg en els quals no ha estat possible trobar l'encaix de Catalunya a Espanya: "Per això el dret a decidir es presenta com una gran oportunitat". Ha destacat el compromís del president de la Generalitat, Artur Mas, amb la consulta, que "ha traslladat sobre les seves esquenes l'animadversió d'una bona part de la població d'Espanya" en forma de calúmnies i infàmies, segons ha dit.

"Van a per ell i a per alguns de nosaltres, i no és un sentiment, sinó una constatació", ha asseverat Puig, que ha afegit que tot el Govern ha assumit el risc que comporta liderar el procés sobiranista.

Preguntat sobre si precisament aquest procés polític crea inquietud entre els inversors estrangers que s'interessen per Catalunya, ha apuntat que la independència mai s'ha plantejat en les reunions amb empresaris, ni tan sols en les que ha acompanyat a Mas. Ha afegit que Catalunya és a l'acumulat d'aquest 2013 la regió d'Europa continental que més inversió estrangera capta: "Donen per descomptat que, passi el que passi a Catalunya, seguirà formant part de la UE".

Ha reafirmat que el procés sobiranista català no crea inseguretat jurídica, com sí que ho fan algunes mesures impulsades per l'Estat que van contra de la competitivitat del país, com la reforma energètica.

"La LOMCE ha de fracassar"

També ha estat objecte de crítica la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce) impulsada pel ministre José Ignacio Wert, amb la qual s'ha mostrat contundent: "Ha de fracassar i convé que fracassi pel bé de la societat i de la nostra economia. S'ha fet en contra de docents, Ampes, pares, estudiants i de tot el món".

Davant d'un centenar d'empresaris, Puig ha afirmat que la recuperació serà lenta, i que per consolidar el creixement cal aprofundir en alguns aspectes com l'educació, la reforma energètica, el finançament empresarial, la innovació, el sistema judicial i l'administració pública.

Han assistit al fòrum el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el de Fira de Barcelona i Freixenet, Josep Lluís Bonet; el del Port de Barcelona, Sixte Cambra, i el de l'AED, Pau Herrera, entre d'altres personalitats.

stats