Política 22/09/2016

Fachin consultarà les bases de Podem per decidir si trenquen amb CSQP

En un article a 'Crític', el secretari general de Podem a Catalunya vol traslladar als cercles "la negativa frontal" d'ICV a repensar l'organització del grup parlamentari

Ara
2 min
Albano Dante, dissabte en el míting de Barcelona en Comú, en què va fer de teloner de Pablo Iglesias / ARA

BarcelonaEl secretari general de Podem a Catalunya i diputat de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Albano Dante Fachin, consultarà les bases del partit si trenquen o no amb CSQP. En un article publicat a 'Crític' en què s'evidencia que segueix oberta la crisi a la formació (formada per ICV, EUiA i Podem), Fachin anuncia en el text que traslladarà al consell ciutadà "la negativa frontal" d'ICV d'assumir les seves propostes, de manera que "l'última paraula" sobre la continuïtat del grup parlamentari la tindran les bases, unes paraules que suggereixen una possible trencadissa del grup parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un article especialment dur contra els socis d'Iniciativa, Fachin assegura que s'ha trobat amb "una oposició total i absoluta per part d'ICV" a les "propostes de mínims i de sentit comú" que han llançat des de Podem. Es tracta d'iniciatives per "potenciar i enriquir la veu de CSQP" i, en concret, es tracta de crear una "participació coral als debats importants del país" perquè les "diverses organitzacions" que integren el grup puguin expressar-se al Parlament, de forma semblant al que fa el grup de Podemos Unidos al Congrés, i que Àngels Martínez Castells, doctora en ciències econòmiques, sigui la portaveu de la comissió d'Economia i Finances i prepari el debat pressupostari. Això suposava rebaixar el perfil de l'actual portaveu del grup, Joan Coscubiela -amb qui Fachin té una relació força tensa-, que fins ara s'encarregava dels assumptes sobre pressupostos.

Es tracta de l'enèsim capítol de tensió que s'ha viscut a Catalunya Sí que es Pot aquesta setmana. Dimarts van transcendir les intencions de Fachin de forçar que CSQP sigui més plural, ara que s'ha d'obrir un període determinant per a l'esquerra alternativa, centrada a bastir un nou partit. La situació era tan complicada que els dirigents de la formació no van poder negar la "crisi" oberta al grup, un conflicte que de moment no s'ha solucionat tot i les reunions que hi ha hagut. De fet, estava prevista una trobada per a aquest dijous, però finalment no s'ha convocat.

stats