Política 27/01/2016

La fiscalia rebutja investigar la declaració de ruptura del 9-N

Efe
1 min
Després de les traves legals del PP, el PSC i C’s, el ple del Parlament del 9 de novembre passat va debatre i aprovar la declaració d’inici del procés de ruptura.

BarcelonaLa fiscalia considera una "forma de conspiració" la declaració de ruptura del 9-N, però s'oposa a investigar-la al·legant que el Tribunal Constitucional ja la va anul·lar. Així ho ha sentenciat la Fiscalia Superior de Catalunya en dos informes adreçats al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en què demana que no admeti a tràmit les querelles presentades per UPyD i pel sindicat d'ultradreta Manos Limpias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fiscalia recorda que el govern espanyol va impugnar la declaració de ruptura i que el TC la va declarar "inconstitucional i nul·la" perquè vulnera articles de la Constitució i de l'Estatut. Per no "causar més dilacions" en la causa, els informes avisen que "no és possible efectuar un judici positiu d'imputació sobre els fets esdevinguts en seu parlamentària".

Les querelles es dirigien als diputats que van signar la declaració (Antonio Baños, Marta Rovira i Jordi Turull), a l'expresident de la Generalitat Artur Mas i a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

stats