Política 04/05/2015

Forcadell a 'El País': "Una victòria de Podem facilitaria la negociació per la independència"

La presidenta de l'ANC també considera en una entrevista al rotatiu que "el procés ha servit precisament perquè surtin molts casos de corrupció"

Ara
1 min
Carme Forcadell és presidenta de l'ANC / ACN

BarcelonaL'encara presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, creu que una victòria de Podem a nivell estatal "facilitaria" la negociació per la independència. Així ho reconeix en una entrevista publicada aquest dilluns a 'El País', on afirma: "Si guanya Podem, fantàstic, i si guanya Izquierda Unida, encara millor". Tot i això, Forcadell deixa clar que el partit liderat per Pablo Iglesias "no guanyarà amb majoria absoluta", i afegeix que no es pot supeditar el procés al partit que guanyi les eleccions a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forcadell, que es mostra convençuda que tant la CUP com Unió acabaran subscrivint el full de ruta cap a la independència –acordat per CiU, ERC i les entitats sobiranistes–, també considera que "el procés ha servit precisament perquè surtin molts casos de corrupció". "El dels Pujol, sense anar més lluny, no hauria sortit sense el procés sobiranista. Feia anys que l'Estat espanyol ho sabia i no va fer res. La independència ha fet sortir molts casos perquè creien que això frenaria el procés", diu.

stats