CONSELL EXECUTIU
Política 26/05/2015

El Govern reitera la "constitucionalitat" del comissionat per a la Transició Nacional davant l'Estat

L'executiu aprova una resposta al requeriment d'incompetència presentat pel govern espanyol contra el decret de creació del càrrec que ocupa Carles Viver i Pi-Sunyer

Oriol March
1 min
El president del Consell Assessor per la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, que formen catorze savis de diversos àmbits acadèmics i socials.

BarcelonaEl Govern ha acordat donar resposta al requeriment d'incompetència presentat per l'Estat contra el decret de creació del comissionat per a la Transició Nacional que ocupa Carles Viver i Pi-Sunyer. En la resposta, el Govern reitera la "constitucionalitat" d'aquesta figura "tenint en compte les competències que té la Generalitat per crear òrgans propis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'escrit, l'executiu català fa notar que les funcions i actuacions del comissionat per elaborar i aprovar el pla executiu per a la preparació d'estructures d'estat i el pla d'infraestructures estratègiques són "preparatòries" i "no causen efectes jurídics respecte de tercers" perquè es fan en l'àmbit de la Generalitat.

L'executiu català entén que el requeriment de l'Estat té un caràcter preventiu, perquè no hi ha "cap vulneració" present i efectiva de les competències del govern espanyol per portar la mesura davant del Tribunal Constitucional.

stats