Política 19/07/2017

Gimeno limita a De Alfonso les males pràctiques a Antifrau

El director de l'OAC demana que es protegeixi els "alertadors" de corrupció

Gerard Pruna
1 min
El director de l'Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, al Parlament

BarcelonaDesprés de l'emissió ahir a TV3 del documental 'Las cloacas de Interior', el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Miguel Ángel Gimeno, ha defensat aquest dimecres el bon nom de l'ens fiscalitzador, i ha limitat les males pràctiques a l'exdirector de l'OAC Daniel de Alfonso. En declaracions als periodistes després de comparèixer al Parlament, Gimeno ha reclamat que es desvinculi la feina de l'oficina de l'actuació que pogués tenir el seu exdirector.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'Oficina no hi està implicada de cap manera. No té res a veure amb aquestes qüestions. El director va fer el que va fer i aquesta és la seva responsabilitat personal", ha opinat Gimeno, que ha explicat que ahir no va poder veure el documental produït per Mediapro que va convertir-se, amb 766.000 espectadors i un 30,1% de quota de pantalla, en el programa més vist del dia.

Gimeno ha fet aquestes declaracions després de comparèixer al Parlament, on ha explicat la memòria de l'ens durant l'any 2016 -la meitat del qual va ser dirigida encara per Daniel de Alfonso-. Gimeno ha demanat una llei que protegeixi les persones que denuncien casos de presumpta corrupció, ja que, ha dit, cal protegir els alertadors de corrupció.

Com a exemple de per què cal aquest reglament, ha subratllat que durant l'any 2016 només un 9% de les 174 denúncies que va rebre l'Oficina provenien de funcionaris i treballadors públics. Per això, ha fet incidència en la importància de donar protecció a aquestes persones que treballen dins de l'administració i s'atreveixen a denunciar quan observen alguna pràctica que pugui ser irregular.

stats