Política 31/05/2016

El Govern estudia mesures legals contra Albiol per haver acusat Puigdemont de frenar detencions a Gràcia

El dirigent popular havia assegurat que l'executiu ha donat "instruccions clares per no detenir ningú ni molestar els socis de la CUP"

Ara
1 min
El Govern estudia mesures legals contra Albiol per haver acusat Puigdemont de frenar detencions a Gràcia

BarcelonaEl Govern ha demanat als serveis jurídics de la Generalitat que determini si les declaracions del líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, són "punibles". Munté feia referència a les acusacions d'Albiol, que ha dit que el fet que només hi hagi dos detinguts pels aldarulls al barri de Gràcia podria ser perquè el Govern hagi "donat instruccions clares per no detenir ningú ni molestar els socis de la CUP", ara que l'executiu de Junts pel Sí i els anticapitalistes estan en plenes negociacions pels pressupostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Són unes declaracions gravíssimes i absolutament intolerables", ha sentenciat Munté, que ha avisat Albiol que l'executiu català no tolerarà que "es posi en qüestió l'Estat de dret". La portaveu del Govern ha expressat el seu rebuig als aldarulls de la setmana passada a Gràcia pel tancament del Banc Expropiat. Munté ha dit que la protesta "és legítima", però ha condemnat la "violència cap a les persones i el mobiliari urbà". A més, ha volgut defensar de forma "contundent" l'actuació "proporcional" dels Mossos d'Esquadra i ha demanat a l'Ajuntament de Barcelona que "prengui el lideratge" del conflicte per poder trobar una solució entre totes les parts.

Des del PP, Albiol ha carregat també contra la gestió que el Govern ha fet dels aldarulls a Gràcia. El dirigent popular ha criticat "el silenci" del president de la Generalitat, i ha avançat que demà li preguntarà pel seu posicionament durant la sessió de control al Parlament. Segons Albiol, el "silenci" de Puigdemont respon a la seva voluntat de "no incomodar la CUP" abans que es votin els pressupostos. Albiol ha definit la CUP com "els que estan a l'altra banda de les barricades".

stats