Política 31/01/2017

El Govern carrega contra el PP per haver-lo acusat de "xenòfob" mentre Albiol fa "declaracions intolerables"

Munté desafia els populars a "mirar primer a casa seva" abans de parlar de xenofòbia

Gerard Pruna
1 min
Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Neus Munté en la reunió d'aquest dimarts del consell executiu

BarcelonaMàxima tensió entre el Govern i el PP després que aquest dilluns el vicesecretari de comunicació popular, Pablo Casado, acusés de xenòfobs els polítics catalans arran de les paraules de Santiago Vidal. "Això ho hem vist moltes vegades al món: estigmatitzar un comerç per com es retoli, o un cens per com es pensa, és totalitari i porta dins una xenofòbia del que no pensa com tu. Això és el que està fent en aquest moment algun irresponsable", va assegurar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les paraules de Casado han indignat l'executiu català, i aquest dimarts en roda de premsa la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha desafiat els populars: "Quan parlin de xenofòbia el primer que haurien de fer és mirar a casa seva".

En aquest sentit ha considerat que quan el PP parla de populisme es deu referir al líder del PP al Parlament i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, que, ha dit, "no necessita cap mena d'excusa per tapar la seva incompetència ni tampoc els seus dots populistes".

"És intolerable que s’acusi el Govern de xenòfob, i més quan Albiol s’ha caracteritzat per fer declaracions escandaloses que serien intolerables en qualsevol altre Estat democràtic", ha conclòs Munté, visiblement enfadada.

stats