Política 07/07/2016

El Govern es manté "ferm" en la creació de les estructures d'Estat tot i l'anul·lació del TC

La portaveu de l'executiu, Neus Munté, minimitza els efectes reals de la suspensió i assegura que tiraran endavant amb l'Agència Tributària i l'Agència de Protecció Social per complir el mandat del 27-S

Ara
1 min
La consellera de la Presidència, Neus Munté, en roda de premsa

BarcelonaEl Govern de Junts pel Sí es mantindrà "ferm" i "tirarà endavant" amb l'Agència Tributària i l'Agència de Protecció Social tot i la sentència del Tribunal Constitucional, que ha anul·lat per unanimitat les estructures d'Estat. La portaveu de l'executiu català, Neus Munté, ha optat per traslladar un "missatge de tranquil·litat" davant de les reaccions "tremendistes" de l'oposició i minimitzar els efectes "reals" de la sentència i ha dit que "la vigència de les estructures d'estat aprovades per llei es manté" perquè el Govern compleix el mandat democràtic del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté, que ha comparegut en roda de premsa des de Palau de la Generalitat, ha explicat que l'afectació sobre "el dia a dia" de la construcció de les estructures d'estat és "mínima", perquè la resolució de l'alt tribunal només suprimeix el pla director de l'Agència Tributària i no suposa cap efecte per la de Protecció Social. En qualsevol cas, el Govern diu que buscarà "fórmules" per superar l'obstacle que novament ha interposat el govern central al procés sobiranista. "Malgrat les dificultats del context, sempre trobem la manera de tirar endavant complint el mandat democràtic", ha afirmat, i ha dit que veuen base i possibilitat de fer-ho "sense cap tipus d'alegalitat".

La dirigent del Govern ha recordat que la sentència del TC obeeix a un recurs que el govern de Rajoy va interposar quan tenia majoria absoluta, i que ara ha perdut aquests suports després del 20-D i el 26-J.

stats