Política 22/06/2017

El Govern explicarà els detalls del referèndum en un acte a Barcelona el 4 de juliol

Puigdemont, Junqueras i els diputats que han redactat les lleis per donar cobertura legal a la consulta especificaran les garanties de l'1-O, que també quedaran recollides en una pàgina web

Ara
2 min
Una de les urnes que es van fer servir en el 9-N.

BarcelonaEl Govern explicarà els detalls tècnics i legals del referèndum en un acte el 4 de juliol, segons han avançat aquest dijous RAC1 i la CCMA i han confirmat a l'ARA fonts de l'executiu. Segons aquestes informacions, l'acte es farà a Barcelona i també s'obrirà una web on es resoldran dubtes i s'especificaran les garanties de la consulta de l'1 d'octubre, el principal reclam dels comuns per considerar vinculant la votació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les fonts consultades per aquest mitjà expliquen que no està clar si l'acte el convocarà el mateix Govern o Junts pel Sí (JxSí). El que sí que s'ha confirmat és que hi intervindran el president i vicepresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, i els diputats que han redactat les lleis que donaran cobertura legal al referèndum.

Així ho ha explicat el mateix Junqueras a la inauguració de la jornada 'Catalunya i la nova economia': "El 4 de juliol, representants del Govern i diputats que han participat en la redacció de les lleis, explicaran tots plegats els dubtes que hi pugui haver sobre el referèndum, les garanties que tindrà, el seu caràcter vinculant i les lleis".

La web (www.garanties.cat) estarà disponible des del mateix 4 de juliol, moment en el qual la Generalitat iniciarà una gira per uns 200 municipis catalans per explicar tots els detalls de l'1-O. El cap de files de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, va insistir la setmana passada en els seus dubtes sobre les garanties del referèndum que ho veu prop de convertir-se en un altre 9-N, però va admetre que els comuns participaran "en qualsevol mobilització a favor del dret a decidir".

El "dia de la marmota" independentista

La líder de Ciutadans a Catalunya i cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha considerat que l'acte del 4 de juliol s'emmarca en el "dia de la marmota" independentista. "L'única bona notícia és que som més a prop d'unes eleccions en les quals es voti un canvi de govern, i no de passaport", ha assenyalat en declaracions des de Viladecans. Arrimadas ha retret al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que participi en actes "per parlar sobre el monotema" en comptes de fer-ho per debatre la corrupció o les infraestructures.

stats