Política 15/03/2012

El Govern preveu recaptar 300 milions amb les noves taxes a partir de l'any que ve

L'euro per recepta reportarà 180 milions, la taxa turística permetrà ingressar-ne 60 més i la resta s'obtindrà amb altres taxes, com la del cànon a les subministradores d'aigua o la de justícia

Acn
1 min

BarcelonaEl líder del grup parlamentari de CiU i secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha assegurat aquest dijous que el Govern té previst recaptar uns 300 milions d'euros amb les taxes i les mesures que s'inclouen en la llei de mesures fiscals i financeres, també anomenada "d'acompanyament", aprovada pel Parlament aquest dimecres. Posteriorment, el departament d'Economia ha aclarit que aquest import és la previsió aproximada que el Govern calcula ingressar a través de les noves taxes a partir de l'any que ve, quan ja s'apliquin tots els mesos de l'any. Un càlcul que inclou també l'estalvi que es preveu amb l'euro per recepta, ja que a banda de l'euro que s'haurà d'abonar es calcula que hi haurà un estalvi més gran perquè es compraran menys medicaments –fet que s'anomena "efecte dissuasiu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Ràdio 4, Pujol ha assenyalat que això suposaria 180 milions de l'euro per recepta, 60 de la taxa turística i 60 de la resta de taxes, com la del cànon a les subministradores d'aigua o la de justícia, per citar dos exemples. El líder parlamentari de CiU ha subratllat que en el cas de l'euro sanitari s'ha modificat per no perjudicar la capacitat de la gent que no té recursos a l'hora d'accedir a la farmàcia i a la sanitat pública.

Aquest 2012, tal com estableix l'acord CIU-PPC sobre la llei d'acompanyament als pressupostos, l'euro per recepta s'aplicarà a partir de juny i la taxa turística a partir del novembre. Per tant, la recaptació d'enguany serà molt més baixa d'aquests 300 milions. De moment, però, no hi ha una xifra oficial sobre la recaptació per a aquest any.

stats