FUTUR DE L'ESQUERRA
Política 09/07/2012

Herrera es fixa en Grècia, França i Islàndia per frenar l'austeritat

Ara
1 min
Joan Herrera a la cloenda de l'escola d'estiu d'ICV.

BARCELONA"Catalunya no és ni Islàndia, ni Grècia, ni França, però en podem aprendre", va assegurar ahir el líder d'ICV, Joan Herrera, durant la cloenda de l'escola d'estiu de la formació ecosocialista. A l'acte hi va assistir Stavros Karagounis, de Syriza -formació d'esquerra radical que va obtenir el segon lloc a les eleccions gregues del 18 de març- i dos representants de l'ecosocialisme islandès i italià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera va defensar la "sobirania popular enfront dels mercats" i va considerar que el rebuig frontal a les retallades pressupostàries, el paper d'ICV com a "garant de l'oposició al Parlament" i l'articulació de les esquerres polítiques catalanes ha de fer que s'estableixi una "crítica moderna al capitalisme" per construir alternatives creïbles a l'austeritat. En aquest sentit, el secretari general ecosocialista va apel·lar a la unitat de la "gent d'esquerres" i es va qüestionar si "calia anar a Grècia" per mirar de construir una alternativa.

Herrera preveu que aquest estiu serà mogut, tant en l'aspecte polític com en l'econòmic, i que serà el precedent d'una tardor "molt calenta". És per això que va fer una crida als militants per "donar respostes" i, d'aquesta manera, articular una "aritmètica de carrer" per derrotar, entre d'altres, projectes com Eurovegas.

Congrés polèmic d'Equo

El congrés que ha celebrat aquest cap de setmana la formació ecologista Equo ha acabat amb polèmica perquè s'han desestimat les esmenes balears i valencianes que defensaven la plurinacionalitat de l'Estat i el dret a l'autodeterminació. Mònica Oltra, de Compromís -que es va presentar com a sòcia d'Equo a les eleccions del 20-N i que va aconseguir un diputat al Congrés- va declarar a Vilaweb que ara caldria "pensar què fer" amb la unió.

stats