Política 18/06/2013

Hisenda diu que l'error amb la infanta és de "tercers" però admet que no va comprovar les dades

L'Agència Tributària diu que no podia contrastar la informació perquè era una sol·licitud d'informació i no tenia prou temps. Manté que l'equivocació és perquè s'havia confós el DNI de la filla del rei amb un altre

Ara
2 min

BarcelonaL'Agència Tributària diu ara que no es va equivocar, sinó que ho varen fer els "tercers" –en referència als registradors de la propietat– que li varen trametre la informació sobre les tretze propietats que, segons va comunicar al jutge i després va desmentir, hauria venut la infanta entre els anys 2005 i 2006 per 1,4 milions. En un comunicat de premsa, l'agència afirma que "l'error en la imputació de transmissions d'immobles a la infanta Cristina és conseqüència que la informació rebuda per l'Agència Tributària figura atribuïda a un DNI que coincideix amb el seu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A causa de les peticions com la de la infanta "s'emet un volum d'informació ingent que, de vegades, afecta milers de dades, diversos anys i que és sol·licitada en terminis molt breus", s'excusa Hisenda. Insisteix que cada any es reben i processen més de mil milions de dades. Tot plegat ho fa servir per explicar per què "l'Agència Tributària no va comprovar ni va verificar les dades que va enviar al jutge". "No podia fer-ho pel fet de tractar-se d'una sol·licitud d'informació", s'excusa, i afegeix que, tanmateix, "la informació correspon a exercicis prescrits respecte dels quals no hi ha possibilitat legal de fer cap tipus de comprovació en via administrativa".

El comunicat podria ser el mateix que, segons explica el diari 'El País', es va publicar anit a la web de l'Agència Tributària però va desaparèixer al cap d'unes hores.

Hisenda afirma que l'Agència Tributària té el màxim interès que errors com aquest no tornin a passar i que revisarà "algunes fonts d'informació". Amb tot, també insisteix que la informació que s'utilitza per a l'assistència als contribuents (per exemple, esborranys de renda) té el màxim nivell de qualitat, ja que és objecte de successius contrastos i depuracions.

Per la seva banda el jutge José Castro, en una providència, ha notificat aquest dimarts mateix que ja havia rebut la informació sobre els immobles en qüestió que havia demanat als registradors de la propietat i a les notaries. Totes les dades les ha incorporades a la causa del cas Nóos. En concret, havia demanat les dades que haurien causat "l'error" i ara comprovarà com hi apareix la infanta, si només surt el seu DNI o també el seu nom i tractament.

stats