Política 25/02/2016

Homs, citat a declarar pel 9-N el divendres 4 de març

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li va proposar que declarés voluntàriament, perquè només el podria citar com a investigat el Tribunal Suprem per la seva condició d'aforat

M.colomer
1 min
L’exconseller i actual portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs.

BarcelonaEl jutge titular de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Joan Manuel Abril, ha fixat per al divendres dia 4 de març la declaració voluntària de l'exconseller de la Presidència i actual diputat del Congrés Francesc Homs pel procés participatiu del 9 de novembre del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segona ha explicat en un comunicat el TSJC, la compareixença d'Homs davant del jutge, que ha emès aquest dijous una interlocutòria de citació, és prèvia a la decisió sobre la necessitat d'elevar o no la causa al Tribunal Suprem, per la condició d'aforat del qui va ser conseller de l'anterior Govern.

Homs va acceptar la declaració voluntària per explicar la seva implicació a la consulta del 9 de novembre. "No tinc res a amagar, i aprofitaré qualsevol oportunitat que tingui per declarar en la circumstància que sigui", va dir en declaracions a Catalunya Ràdio el 19 de febrer.

La Fiscalia el vol incloure en la causa pel 9-N

El jutge del TSJC que investiga la causa del 9-N va oferir al cap de files de Democràcia i Llibertat al Congrés declarar de manera voluntària, després que la Fiscalia demanés incloure'l a la causa oberta per l'organització de la consulta, en què també s'investiga Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau.

stats