Política 31/10/2014

ICV veu la impugnació del 9-N "errònia, cínica i antidemocràtica" i acusa Rajoy de voler tapar "la corrupció del PP"

Josep Vendrell diu que la impugnació forma part de la "gran hostilitat" de l'Estat amb la societat catalana

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha estat l'encarregat de valorar la decisió del govern espanyol que presideix Mariano Rajoy d'impugnar el procés participatiu del 9 de novembre. L'ecosocialista ha qualificat la decisió "d'errònia, cínica i antidemocràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Vendrell, la impugnació forma part de la "gran hostilitat" de l'Estat amb la societat catalana. El dirigent ecosocialista considera que "ara més que mai" els ciutadans han de fer del 9-N "una jornada de reivindicació de la dignitat dels catalans".

"Només rebem 'nos', 'nos' i més 'nos' de l'Estat", s'ha queixat el dirigent d'ICV. Vendrell també ha retret a l'Estat que el govern espanyol "digui que es vulneren les garanties democràtiques, quan són ells els que han impedit amb un continu assetjament jurídic que hi hagi consulta". "Totes aquestes garanties ho serien amb un referèndum acordat amb l'Estat o amb un decret de consulta de la llei de consultes", ha conclòs.

Segons ICV, el govern espanyol culmina amb la impugnació "un pas més en impedir tota forma d'expressió", tot recordant que ja es van negar a pactar un referèndum i transferir la competència a la Generalitat, i ja van impugnar la consulta i el decret que la convocava. "No permeten cap tipus d'expressió de la ciutadania ni cap forma de participació", ha sentenciat.

Vendrell, però, veu que a més de voler evitar el 9-N que es prepara, darrere de la decisió hi ha un motiu més polític de fons. "El que fa el govern del PP està molt lligat a l'operació Púnica. Pretenen posar el focus en el 9-N per tapar una evidència: un PP ple de corrupció de dalt a baix", ha dit, tot recordant les darreres detencions d'alcaldes majoritàriament populars a Madrid.

Per últim, i davant aquesta impugnació, Vendrell ha fet una nova crida a participar de tots els actes i convocatòries el 9 de novembre. "El Govern, pel que sabem, ha dit que vol mantenir el 9-N i li donem suport. És un procés participatiu que té la dimensió, l'abast i les pretensions que té. I ara més que mai, el 9-N s'ha de convertir una jornada de reivindicació de la dignitat democràtica de Catalunya", ha dit, tot afegint que esperen "que surti al carrer la ciutadania també com a resposta de l'hostilitat del PP.

stats