Política 09/01/2015

ICV veu en la victòria de Syriza l'inici del canvi a Catalunya i Espanya

Impulsa un manifest amb suport de la societat civil en suport a Alexis Tsipras

Sara González
2 min
El líder d'ICV, Joan Herrera, en l'acte d'aquest divendres de suport a Syriza. / CRISTINA CALDERER

BarcelonaSi Syriza guanya les eleccions gregues el pròxim 25 de gener, el seu efecte s'estendrà a Europa arribant a Espanya i Catalunya. Així ho creu ICV-EUiA, que ha presentat aquest divendres un manifest de suport a Alexis Tsipras, el líder de Syriza, que ha rebut suport de representants de la societat civil i l'àmbit sindical.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A les eleccions gregues serà el primer cop que des d'una confluència d'esquerres es poden derrotar les polítiques d'austeritat i ser alternativa", ha assegurat el líder d'ICV, Joan Herrera, qui ha afegit que Grècia serà "l'oriental del canvi" a Espanya, Catalunya i Barcelona. I és que els ecosocialistes esperen que una victòria de Syriza doni impuls a Podem i a la confluència d'esquerres que reivindiquen. "Els catalans ens juguem molt", ha recordat. El coordinador general d'EUIA, Joan Josep Nuet, ha afegit que el canvi per derrotar "l'austeritat" començarà a Grècia.

El manifest presentat, que assenyala Syriza com l'actor que pot derrotar la troica i lamenta que "l'austericidi" hagi "enfonsat la vida de milers de persones" també a Catalunya, ha rebut el suport dels líders d'UGT i CCOO, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego. "Cal trencar la lògica de les polítiques neoliberals i d'austeritat", ha dit Gallego durant l'acte.

El manifest, però, també compta amb el suport de representants de la societat civil. L'advocat Jaume Asens, l'actor Eduard Fernàndez, el professor d'història contemporània de la UB Andreu Mayayo i l'escriptora Gemma Lienas en són un exemple. Entre els signants també hi ha Ada Colau, el filòsof Josep Ramoneda i el periodista Jaume Barberà, entre d'altres representants del món acadèmic i de la societat civil.

En el manifest també denuncien "la campanya iniciada per les forces reaccionàries d'Europa per tal d'impedir la victòria" de Syriza.

stats