Política 21/02/2016

Iceta rebutja una consulta sobre BCN World perquè és "innecessària"

El Parlament votarà una moció del PP que demana renunciar a la consulta

Ara
2 min
Iceta rebutja una consulta sobre BCN World perquè és "innecessària"

BarcelonaMés dubtes sobre la consulta sobre BCN World. Aquest diumenge ha estat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, qui ha qüestionat la utilitat d'aquest instrument que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va posar sobre la taula per rescatar el projecte. En declaracions als periodistes en la cloenda de l'escola d'hivern que el PSC ha celebrat a Tarragona, Iceta ha considerat "innecessària" la consulta perquè el projecte està molt madur i comporta una inversió molt important.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent socialista, que ha burxat en les discrepàncies internes que existeixen dins del Govern sobre el projecte, ha opinat que els interessos de Catalunya passen perquè aquest projecte es materialitzi i es posin les màximes facilitats perquè arribi la inversió.

També la diputada de la CUP Anna Gabriel ha avisat aquest diumenge en una entrevista a Europa Press que l'esquerra independentista segueix sent contrària al projecte malgrat que en la reunió que va mantenir amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els va explicar que es reduiria el pes del joc i que els nous inversors "eren més fiables".

Tot i mostrar també els seus dubtes sobre la consulta, ha avançat que en el cas que hagués de fer-se si o sí reclamarien que es fes a tota Catalunya -com va defensar el vicepresident, Oriol Junqueras- i no només al territori, com preferia el president de la Generalitat.

El PP porta la pressió al Parlament

Les diferents opinions sobre el projecte de BCN World arribaran al Parlament en el proper ple, ja que el PP presentarà una moció sobre el projecte que, segons Europa Press, demana renunciar a la consulta sobre el projecte. En l'últim ple, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va evitar parlar sobre la consulta i va avançar que el Govern reduiria el pes del joc en el projecte.

stats