LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 22/11/2011

Iniciativa i ERC carreguen contra les mesures anunciades per Mas

Els ecosocialistes veuen un frau democràtic en el fet que ho amagués durant la campanya i ERC ja avança que és "impossible" el seu suport a uns pressupostos pensats per ser aprovats amb el PP

Guillem Genovès
2 min

BarcelonaLes mesures dràstiques que ha anunciat aquest dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas, per reduir el dèficit el 2012 topen amb ERC i ICV-EUiA. El president dels ecosocialistes, en roda depremsa al Parlament, ha acusat CiU de cometre un frau democràtic per haver amagat les mesures durant la campanya per anunciar-les només dos dies després de les eleccions. "Abans de les eleccions treien la bandera i després les tisores", ha lamentat Herrera, que ha advertit que les mesures del Govern "no són conjunturals, sinó estructurals", i que "vénen per quedar-s'hi". Herrera ha deplorat que CiU "torni" a carregar als més febles el gruix de les mesures i no crea cap impost a les grans fortunes que va anunciar en el debat de política general del setembre. En resum, considera que Mas "està portant el país a l'abisme", sense mesures per al foment de l'ocupació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una línia similar, però amb un to menys agressiu, la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha advertit que és "impossible" el suport d'ERC a un pressupost que s'està elaborant per ser aprovat pel PP. Simó ha criticat que el Govern mantingui la supressió de l'impost de successions mentre segueix retallant i hagi pactat ja amb el PP la supressió de l'impost de donacions el 2012. El més greu per ERC, però. És que Mas no doni "cap horitzó ni cap full de ruta per sortir de la crisi".

Pel que fa al pacte fiscal, la portaveu d'ERC ha criticat que Duran es curi amb salut dient que no seria un fracàs aconseguir-lo. En canvi, s'ha felicitat que el President català hagi reconegut que "el problema de la Generalitat és de dèficit fiscal, i no de dèficit públic", un dels elements que ERC va posar com a condició per entrar a negociar el pressupost amb el Govern. Per això, ha exigit que l'executiu "es planti" davant del futur executiu espanyol.

stats