Política 26/07/2016

El jutge del cas Innova obre una investigació contra l'extinent d'alcalde de Reus Teresa Gomis

L'aixecament del secret de sumari d'una de les peces del cas revela suposats "tractes de favor" entre l'Ajuntament i el grup Bon Preu

Acn
2 min
Teresa Gomis, primera tinent d’alcalde de Reus (CiU), quan va ser detinguda per la Guàrdia Civil pel cas Innova.

ReusEl jutjat número 3 de Reus deixa la porta oberta a la Fiscalia i a les acusacions particulars perquè demanin la instrucció d'un procediment contra l'extinent d'alcalde (CiU) de l'Ajuntament de Reus i expresidenta del Grup de Salut (l'organisme que gestiona l'Hospital Sant Joan de Reus), Teresa Gomis, per suposats tractes de favor a la cadena de supermercats Bon Preu. El cas s'ha destapat després de l'aixecament del secret de la peça separada número 13 del cas Innova.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons consta a la interlocutòria judicial, Gomis hauria mediat per afavorir l'adquisició d'un solar municipal per part de Bon Preu. A canvi, el grup de supermercats hauria pogut implantar un dels seus productes (l'Iquodrive, una plataforma de compra al supermercat per Internet) entre professionals i usuaris de l'Hospital Sant Joan de Reus.

El jutge de Reus constata que en el contingut dels missatges de correu electrònic que es van intercanviar Gomis i el propietari de Bon Preu, Joan Font, hi pot existir un possible "tracte de favor" de la regidora perquè la cadena adquirís un solar a Reus per instal·lar-hi una superfície comercial.

Gomis li hauria transmès a Font que la transacció havia de superar una subhasta pública, un fet que no havia de suposar "cap problema". Bon Preu va acabar pagant 1.510.000 euros pel solar a la zona del Tecnoparc, "10.000 més del preu mínim establert", segons el jutge. La subhasta també va rebre una denúncia anònima per suposades irregularitats.

Per fonamentar la vinculació d'aquesta operació de compra-venda de terrenys amb la implantació del servei a l'Hospital de Sant Joan de Reus, el jutge ha tret a la llum un altre correu electrònic que Bon Preu va remetre a Gomis mostrant interès per implantar, entre els professionals i usuaris del centre públic, el producte Iquodrive, una plataforma de compra al supermercat a través d'Internet. Aquest fet revela un "presumpte tracte de favor cap a productes de Bon Preu", segons relata el magistrat.

Paral·lelament a tota aquest cas, el jutge de Reus planteja que la instrucció d'aquesta causa sigui declarada com a "complexa", cosa que permetria allargar substancialment els terminis previstos. També ha criticat les "deficiències" estructurals dels jutjats a l'hora d'investigar de forma àgil aquest tipus de casos.

stats